Никой от пациентите не се интересува от COVID зони. Бих искала

...
Никой от пациентите не се интересува от COVID зони. Бих искала
Коментари Харесай

Личен лекар от Кюстендил: Никой не се интересува от COVID зоните. Какъв е смисълът от тях? |

" Никой от пациентите не се интересува от Коронавирус зони. Бих желала да попитам здравния министър какъв е смисълът от тях? Може би в по-големите градове има потребност, само че тук всеки търси персоналния си доктор. Това сподели по bTV доктор Силвия Стефанова, общопрактикуващ доктор от Кюстендил.

Според нея издържаният от общината триажен център е изцяло задоволителен, защото в него се тестват хора със признаци на COVID-19 и болните с коронавирусна зараза се лекуват по одобрената към този момент процедура.

Д-р Стефанова разяснява и листата с безвъзмездни медикаменти за ковид, одобрен от здравното министерство. Според нея описът е несъответстващ и е юридически от хора, които в никакъв случай не са лекували Коронавирус заболели. Медикаментите, които са включени в него, са малко, а друга част от тях не би трябвало да се ползват в домашни условия. Според нея пациентите не се интересуват от безплатните медикаменти.

" Не мога да кажа дали това е проблем. Според мен не е, тъй като пациентите получават помощ, въпреки че са дискриминирани във връзка с приемането на безвъзмездни медикаменти. Имаме лист в компютрите, само че сме лишени от тази опция не зная за какво. Стресът от COVID-19 е толкоз огромен, че безплатните медикаменти са последната им грижа “, посочи фамилният доктор. 

Тя беше безапелационна, че в случай че се даде право на персоналните лекари да изписват безвъзмездни медикаменти, първо би трябвало да се разиска описът.

Д-р Стефанова сподели още, че всекидневно през практиката ѝ минават към 15-20 пациенти със признаци на ковид. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР